Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiana karkówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 0,5 kostki
kostka rosołowa 1 szt.
sól
Majeranek suszony Prymat
woda
karkówka 1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiana karkówka

Karkówkę osolić, popieprzyć i posypać majerankiem. Na roztopiony tłuszcz włożyć mięso smażyć z obu stron pod przykryciem na złoty kolor. Gdy mięso się zarumieni podlać wodą i wkruszyć kostkę rosołową. Dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.08.2011 10:19
pyszny obiadek !
Izabela/bella81 09.06.2011 09:35
pyszna
IZABELA29 18.04.2011 10:34
soczyste mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak