Rumiana karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    0,5 kostki
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

  • woda

  • karkówka

    1,5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę osolić, popieprzyć i posypać majerankiem. Na roztopiony tłuszcz włożyć mięso smażyć z obu stron pod przykryciem na złoty kolor. Gdy mięso się zarumieni podlać wodą i wkruszyć kostkę rosołową. Dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 18.08.2011 10:19
pyszny obiadek !
Izabela/bella81 09.06.2011 09:35
pyszna
IZABELA29 18.04.2011 10:34
soczyste mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat