Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z szynki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 8 plastrów
serek mascarpone 8 łyżek
ogórek konserwowy Smak 8 szt.
marchewka ugotowana 1 szt.
pietruszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
wywar z kurczaka 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z szynki

Na każdym plasterku szynki rozsmarować łyżkę serka mascarpone, położyć jednego ogórka korniszonego i zwinąć w rulonik, położyć na talerzu (zwinięciem w dół talerza). Żelatynę rozpuścić w wywarze rosołu. Tężejącą żelatynę przelać ostrożnie na szynkowe ruloniki, przyozdobić marchewką, pietruszką, odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 20.04.2014 12:07
lubię takie roladki
Lidzia 20.04.2014 07:09
Bardzo fajne i efektowne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak