ruloniki z sera i szynki

ruloniki z sera i szynki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler konserwowy

    1 słoik
  • ananas w puszce

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • szynka parmeńska

    10 plastrów
  • ser ementaler

    10 plastrów
  • majonez tradycyjny

    1 słoik
  • słonecznik łuskany

    5 łyżek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler konserwowy odsączyć ,lekko pokroić ,połączyć z kukuryczą i pokrojonym w kostkę ananasem.Słonecznik uprażyć na patelni bez tłuszczu i dodać do sałatki .Całośc połączyć majonezem ,doprawić solą i pieprzem.Przygotować plastry szynki i sera , złożyć je tak aby zachodziły na siebie w 2/3 wielkośći.Na to rozłożyć równomiernie farsz ,zrolować ,układać na półmisku .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat