Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z parówką, serem i ketchupem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
ser żółty 8 sztuk
parówki 4 sztuki
jajko 2 sztuki
woda 1/4 szklanki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z parówką, serem i ketchupem

Z maki, wody i jajek robimy ciasto naleśnikowe.
Parówki podgrzewamy w mikrofalówce albo w garnku z wodą.
Na ciepły naleśnik kładziemy 2 plasterki sera żółtego, na to ciepłą parówkę, delikatnie polewamy ketchupem i zawijamy w rulonik.
Możemy pociąć na kawałki i podawać nadziane na wykałaczkę. Polewamy obficie ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 10.10.2012 15:23
super
MagdaXXX 03.10.2012 21:36
mniam
babajaga1969 11.09.2012 09:57
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak