Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z cukini i boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
Musztarda sarepska Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z cukini i boczku

1. Młodą cukinię pokroić wzdłuż w cienkie (max.3mm), długie plastry (ja robię to przy pomocy strunowej krajalnicy do sera zółtego.
2. Cukinię posolić dość obficie i pozostawić na około 15min. a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
3. Cienkie długie plastry boczku posmarować musztardą.
4. Na boczek położyć cukinię, zawinąć ciasno w rulonik i spiąć wykałaczką (boczek powinien stanowić zewnętrzną warstwę).
5. Ruloniki piec na grilu około 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak