Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki szynkowe z nadzieniem jajecznym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 6-7 plastrów
jajko 2 szt
rzodkiewki kilka szt
ogórek konserwowy 1 szt
majonez 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki szynkowe z nadzieniem jajecznym

Ugotowane na twardo jajka, rzodkiewki oraz ogórek wrzucić do rozdrabniacza i rozdrabniać do uzyskania gładkiej masy. Ewentualnie bardzo drobno pokroić. Dodać majonez, doprawić do smaku pieprzem i solą. Wymieszać. Nakładać farsz na szynkę, zawijać ruloniki. Spinać wykałaczką, aby się nie rozwinęły. Przed podaniem wstawić na godzinę do lodówki.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 25.03.2015 16:24
lubie takie przystawki
Bernadeta1 27.10.2014 19:28
bardzo lubię tak ładnie podane jedzonko
Stenka 27.10.2014 17:58
smaczne i efektowne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak