Ruloniki boczkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • bułka

    1
  • wołowiny

    100 g
  • żółtko jajek

    2
  • twaróg

    70 g
  • ketchup

    30 g
  • majeranek

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z boczku wycinamy skórę i rozklepujemy go tłuczkiem. Bułkę moczymy w wodzie i mielimy z mięsem wołowym i białym serem. Dodajemy żółtka i przyprawy, mieszamy. Rozkładamy taki przygotowany farsz na rozbitym boczku. Zawijamy w roladę. Polewamy ketchupem. Następnie zapiekamy około 40-50 minut w piekarniku w 180 stopniach. Można roladę związać nitką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 20.01.2012 15:51
fajne ruloniki
Kopiko1983 19.11.2011 05:09
Jednym słowem - Super!
aginaa 17.11.2011 14:55
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat