Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola ze śliwką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 opakowanie
śliwki węgierki kilka sztuk
słonecznik łuskany 5 łyżek
ser pleśniowy niebieski 100 gram
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód płynny 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola ze śliwką

Rukolę przepłukujemy i osuszamy. Gotową porcjujemy na talerzyki. Śliwki myjemy, osuszamy, usuwamy z nich pestki i kroimy na mniejsze części.
Ser kroimy w kostkę.
W miseczce łączymy oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny i ocet balsamiczny. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Śliwki i ser wykładamy na rukolę. Całość posypujemy słonecznikiem i polewamy sosem. Gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2017 11:04
Lubię taką.
gosia56 22.12.2016 19:34
Moja ulubiona ;)
jagoda5913 20.12.2016 00:27
ciekawe połączenie
Renata9 19.12.2016 22:04
Bardzo fajna sałatka
norweska20 19.12.2016 21:36
smakowicie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak