Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z szynką i parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 2 op
parmezan 100 g
szynka parmeńska 8 plasterków
pomidory suszone 12 szt
pestki dyni 1 op
ocet jabłkowy
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z szynką i parmezanem

Rucolę umyć i ułożyć na 2 talerzach. Przyrządzamy sos: ocet mieszamy z solą i pieprzem, ucierając dolewamy oliwę. Polewamy nim rucolę, kładziemy pokrojoną szynkę, suszone pomidory, parmezan. Pestki dyni prażymy na suchej patelni, układamy ja na sam wierzch sałatki. Sałatę każdy sobie sam miesza na talerzu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 25.08.2012 10:15
super
Smakosz6 07.04.2011 10:14
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak