rukola z makrelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

sos

  • sok z cytryny

    1 szt
  • miód

    2 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka

składniki

  • rukola

    2 garści
  • makrela wędzona

    1/2 szt
  • suszone pomidory

    10 szt.
  • kapary całe Smak

    10 szt
  • płatki migdałowe

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rukolę umyć, osuszyć. Mięso z makreli obrać ze skóry i ości, rozdrobnić. Karary odsączyć , pomidory pokroić w paski. Ubić trzepaczką sok, miód, musztardę i oliwę. Wszystko razem wymieszać.Płatki uprażyć na suchej patelni i posypać nimi sałatkę

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 06.07.2014 08:43
fajny przepis
Kikiriki 03.07.2014 13:46
muszę zrobić koniecznie :)
Jodaj 29.06.2014 21:32
pyszna sałatka :)
adelajda 27.06.2014 09:55
smaczna sałatka :)))
Renata9 25.06.2014 16:23
z makrelą rukoli jeszcze nigdy nie jadłam, ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat