rukola z makrelą

rukola z makrelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

sos

  • sok z cytryny

    1 szt
  • miód

    2 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka

składniki

  • rukola

    2 garści
  • makrela wędzona

    1/2 szt
  • suszone pomidory

    10 szt.
  • kapary całe Smak

    10 szt
  • płatki migdałowe

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rukolę umyć, osuszyć. Mięso z makreli obrać ze skóry i ości, rozdrobnić. Karary odsączyć , pomidory pokroić w paski. Ubić trzepaczką sok, miód, musztardę i oliwę. Wszystko razem wymieszać.Płatki uprażyć na suchej patelni i posypać nimi sałatkę

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

06.07.2014 08:43
fajny przepis

Kikiriki

03.07.2014 13:46
muszę zrobić koniecznie :)

Jodaj

29.06.2014 21:32
pyszna sałatka :)

adelajda

27.06.2014 09:55
smaczna sałatka :)))

Renata9

25.06.2014 16:23
z makrelą rukoli jeszcze nigdy nie jadłam, ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat