Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rukola z makrelą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

sok z cytryny 1 szt
miód 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka

składniki

rukola 2 garści
makrela wędzona 1/2 szt
suszone pomidory 10 szt.
kapary całe Smak 10 szt
płatki migdałowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rukola z makrelą

Rukolę umyć, osuszyć. Mięso z makreli obrać ze skóry i ości, rozdrobnić. Karary odsączyć , pomidory pokroić w paski. Ubić trzepaczką sok, miód, musztardę i oliwę. Wszystko razem wymieszać.Płatki uprażyć na suchej patelni i posypać nimi sałatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 06.07.2014 08:43
fajny przepis
Kikiriki 03.07.2014 13:46
muszę zrobić koniecznie :)
Jodaj 29.06.2014 21:32
pyszna sałatka :)
adelajda 27.06.2014 09:55
smaczna sałatka :)))
Renata9 25.06.2014 16:23
z makrelą rukoli jeszcze nigdy nie jadłam, ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak