Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z cebulą, papryką i oliwkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 5 dag
czosnek 1 ząbek
papryka czerwona 1/4 szt
pomidorki koktajlowe żółte 7-8 szt
oliwki czarne 5-7 szt
mozzarella w kulce 1/2 szt
ziarna słonecznika 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z cebulą, papryką i oliwkami

Kroki postępowania

1
Rukolę i pomidory umyć, osuszyć. Pomidorki, cebulę i oliwki pokroić. Czosnek drobno posiekać, ser mozzarella i paprykę pokroić w kostkę. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni.
Krok 1 - Rukola z cebulą, papryką i oliwkami foto
2
Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć.
Krok 2 - Rukola z cebulą, papryką i oliwkami foto
3
Oprószyć solą i pieprzem, skropić olejem z pestek dyni, posypać prażonymi ziarnami słonecznika.
Krok 3 - Rukola z cebulą, papryką i oliwkami foto
4
Podawać jako przystawka.
Krok 4 - Rukola z cebulą, papryką i oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.02.2014 21:13
Smakowita, kolorowa.
sara1 05.11.2013 14:25
apetycznie wygląda
migotka28 03.11.2013 23:04
pyszności lubię takie kolorowe sałateczki
marcia7 03.11.2013 22:56
pięknie kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak