Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1/3 opak.
oliwki czarne Smak 10 szt.
ser feta 2 plastry
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
chili Prymat 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola na ostro

Rukole umyć pod wrzącą wodą. Osuszyć w ręczniku papierowym. Włożyć do salaterki.
2 plastry Sera Feta i 10 szt. oliwek czarnych kroimy w kostkę. Wrzucamy do Rukoli. 1 łyżkę oliwy z oliwą rozcieńczamy w około 30 ml wody, doprawiamy solą, 1/2 łyżeczki chili oraz 1/2 łyżeczki cukru waniliowego. Wymieszać.
Całość dodać do Rukoli i dokładnie wymieszać. Gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak