Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rucola z prażonym słonecznikiem i oliwkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 60 g
słonecznik łuskany 1/3 szkl
oliwki czarne Smak 1 garść
woda 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Rucola z prażonym słonecznikiem i oliwkami

Rucolę opłukać i osuszyć. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Do miseczki wlać wodę i oliwę, wsypać sos sałatkowy i wymieszać. Rucolę wyłożyć na talerz, posypać ziarnami słonecznika, dodać oliwki. Polać przygotowanym sosem. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.02.2014 08:53
bardzo dobra
adelajda 06.02.2014 19:10
moje smaki ma Twoja sałatka :)
Klausia 04.02.2014 20:22
ciekawe, a zarazem proste :)
gibli 28.01.2014 09:15
to są moje smaki:))
migotka28 25.01.2014 22:37
wygląda smakowicie wszystkie składniki lubie oprócz oliwek wiec propozycje wykorzystam dla mężusia
Alex_M 25.01.2014 12:12
proste i jakie dobre :)
fotoviderek 25.01.2014 10:24
Samo zdrowie :)
gusia1000 24.01.2014 23:19
Zdrowo, smacznie.
Monika-twin 24.01.2014 19:20
zdrowe si smaczne jedzenie
Konczi 24.01.2014 17:49
oo tak to jest to czego szukałam :) super !
Joannasz3190 24.01.2014 17:41
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak