Przepis i sposób przygotowania na: "Rucola Espaniola" czyli hiszpański zryw
2. Bazylię i oregano mieszamy z oliwą octem balsamicznym i octem winnym. ,,Zalewą” polewamy rukolę i mieszamy. (troszkę zalewy możemy zostawić na pomidorki)
3. Pomidorki przekrawamy na pół. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu, jeśli zostało nam zalewy z ziół i oliwy to możemy skropić nią pomidorki. Kładziemy je na rukolę.
4. Ser kroimy w kostkę, ale nie za drobno. Dodajemy na pomidorki.
5. Posypujemy żurawiną.
6. Szynkę rwiemy na kawałki i kładziemy na wierzch.
p.s. na koniec możemy skropić szynkę sosem balsamicznym, ładnie wygląda i nada jeszcze bardziej wyrazisty smak.
p.s.1 sałatka bardzo dobrze smakuję z bagietką posmarowaną masłem, przyprawioną ziołami (zioła wg uznania) i podpieczoną kilka minut w piekarniku.
SMACZNEGO:)