Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Rucola Espaniola" czyli hiszpański zryw

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 100 g
pomidorki koktajlowe 400 g
ser kozi 140 g
żurawina 60 g
szynka hiszpańska 80 g
oliwa 5 łyżek
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: "Rucola Espaniola" czyli hiszpański zryw

1.Rukolę myjemy, osuszamy.
2. Bazylię i oregano mieszamy z oliwą octem balsamicznym i octem winnym. ,,Zalewą” polewamy rukolę i mieszamy. (troszkę zalewy możemy zostawić na pomidorki)
3. Pomidorki przekrawamy na pół. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu, jeśli zostało nam zalewy z ziół i oliwy to możemy skropić nią pomidorki. Kładziemy je na rukolę.
4. Ser kroimy w kostkę, ale nie za drobno. Dodajemy na pomidorki.
5. Posypujemy żurawiną.
6. Szynkę rwiemy na kawałki i kładziemy na wierzch.

p.s. na koniec możemy skropić szynkę sosem balsamicznym, ładnie wygląda i nada jeszcze bardziej wyrazisty smak.
p.s.1 sałatka bardzo dobrze smakuję z bagietką posmarowaną masłem, przyprawioną ziołami (zioła wg uznania) i podpieczoną kilka minut w piekarniku.

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

CML 17.02.2014 21:46
Faktycznie zgubiłam końcówkę przepisu. Bardzo dziękuję za spostrzegawczość i informację!!:)
patryska76 17.02.2014 19:25
Smaczne danie ;-)
eliza135 17.02.2014 19:07
wspaniałości
Joannasz3190 17.02.2014 18:57
Pyszności :)
cukiereczek 17.02.2014 18:43
talerz pełen smaków
IwonaDD 17.02.2014 17:59
zgubiłaś chyba krok 6 - z szynką, bo jest w składnikach i na zdjęciu,a w wykonaniu nie ma ani słowa o niej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak