Rubinowe carpaccio z buraczków :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    3 sztuki
  • sok z buraków

    1/4 szklanki
  • miód

    1 pełna łyżka
  • sos sojowy jasny

    3 łyzeczki
  • pieprz kolorowy

    - do smaku
  • olej z pestek winogron

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić marynatę - sok z buraków , miód , sos sojowy i pieprz gotować tak długo na małym gazie aż zmniejszy objętość o połowę .
Buraczki ugotować do miękkości . Ostudzić . Obrać .Obieraczką do warzyw pokroić na cieniutkie plasterki ( jak na carpaccio ) .Zmieszać marynatę z olejem i zalać zaprawą buraczki . Zostawić na 15 minut . Odcedzić . Ułożyć plasterki z buraczków ozdobnie - lekko skropić marynatą , posypać natką pietruszki.
Można podawać jako dodatek do II dań lub przekąskę z serami , pikli itp.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andzia123 19.07.2012 08:36
fajne
FAFIK 29.06.2011 22:17
Super
caroline1983 02.05.2011 18:51
Pięknie podane
eduszo 19.11.2010 10:27
Bardzo fajne i smaczne,już cos takiego robiłem na przystawke.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat