Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki z jabłkiem i budyniem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 150 g
cukier puder 1,5 szk
mąka 2 szk
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt

Masa

jabłka 1 kg
cynamon Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny
woda 2 szk
budyń śmietankowy 1 szt
orzechy włoskie do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki z jabłkiem i budyniem

Kroki postępowania

1
Mąkę połączyć z cukrem pudrem, margaryna, jajkiem i żółtkiem. Zagnieść ciasto
Krok 1 - Różyczki z jabłkiem i budyniem   foto
2
Jabłka obrać a następnie pokroić w cienkie plasterki.
Wlać wodę i sok z cytryny do garnka. Wrzucić plasterki jabłka i podgrzewać 2-3 minuty. Foremki nasmarować. Placek rozwałkować i wyciąć szklanką kołka. Wylepić foremki
Krok 2 - Różyczki z jabłkiem i budyniem   foto
3
Na środku ciasta układać plasterki jabłka, tak aby utworzyły kształt róży.Posypać cynamonem. Piec w piekarniku 160-180 C 30 minut
Krok 3 - Różyczki z jabłkiem i budyniem   foto
4
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Upieczone babeczki ostudzić .Letni budyń nałożyć w samym środku różyczki posypać zmielonymi orzechami.
Krok 4 - Różyczki z jabłkiem i budyniem   foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 10.10.2015 09:46
smaczny deser
jagoda5913 10.10.2015 00:51
dobry pomysł
Łukasz15 09.10.2015 23:10
Dla mnie super
norweska20 09.10.2015 23:02
smakowity pomysł
Renataj 09.10.2015 22:07
Smaczny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak