Różyczki z jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 szt
  • ciasto francuskie

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane jabłka podzielić na ćwiartki i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni roztopić masło, wrzucić jabłka i posypać cukrem. Smażyć do momentu lekkiej karmelizacji jabłek.
Ciasto francuskie ( prostokątne) pokroić w paski ok.5 cm. Na każdym układać po kilka plasterków jabłka ( blisko brzegu) i całość razem ostrożnie zrolować.
Tak przygotowane róże posypać cukrem ,ułożyć w foremkach do muffinek i wstawić do nagrzanego piekarnika (180°) z termoobiegiem na 15-20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 18.10.2016 13:51
bardzo apetyczne różyczki
IZABELA29 24.10.2014 08:38
pysznie się prezentują
Ela15 16.10.2014 14:02
wyglądają pysznie
Lis 14.10.2014 11:59
Cudownie wyglądają:)
ppaulina 19.09.2014 17:01
PYSZNE RÓŻYCZKI
IZABELA29 30.06.2014 16:37
jakie cudne poproszę troszkę .
Katarzyna59 11.06.2014 17:27
wspaniale wyglądają
aginaa 03.06.2014 17:12
proste a jakie efektowne
pawlito 03.06.2014 08:22
eleganckie i smaczne - genialne
mirosława4 02.06.2014 18:22
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat