Różyczki z ciasta francuskiego z fetą, ziołami i kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie ciasta francuskiego

  • ser feta

    120 g
  • kolendra cała

    1/2 łyżeczki
  • bazylia

    1/2 łyżeczki
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • ewent odrobina soli

  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • kurki blanszowane

    3/4 gotowane i pokrojone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser feta rozcieramy w miseczce z ziołami i czosnkiem (ew. solą wg uznania), smarujemy nim dokładnie ciasto. Wzdłuż dłuższego końca ciasta rozkładamy kurki i ciasto zwijamy w rulon. Kroimy na 12 kawałków, wkładamy je do foremek na muffinki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 20 minut. Podajemy z dowolnym sosem lub ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 29.01.2013 20:26
idealne na karnawał :)
Agata B 22.01.2013 15:11
ps. kolendra ma być suszona, nie dopisałam ;)
Beatris 18.01.2013 08:42
I świetnie też wygląda.
Sisterskitchen 17.01.2013 22:20
cudowne
pajbek 17.01.2013 21:43
Pomysłowe
Joanna108 17.01.2013 21:35
brzmi świetnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat