Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowy schab

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 8 plastrów
kwaśna śmietana 200 ml
czosnek 5 ząbków
sól
olej do smażenia
wino półwytrawne czerwone 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Różowy schab

Umyty schab rozbijamy tępą stroną noża.Doprawiamy.Rozgrzewamy na patelni olej.Wkładamy całe ząbki czosnku i układamy na nich plastry schabu. Smażymy po ok. 3 minuty z każdej strony.Wlewamy wino.Dusimy bez przykrycia do wyparowania. Wlewamy śmietanę i nadal dusimy, do zgęstnienia sosu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 29.09.2010 08:11
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak