Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowe jajko w koszulce z łososiem i warzywami w bułce

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 2 sztuka
jajko 2 sztuka
ogórek 10 plaster
kiełki brokuła
koncentrat z buraków 50 ml
łosoś wędzony plastry 2 sztuka
woda 1 litr
majonez 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Różowe jajko w koszulce z łososiem i warzywami w bułce

Wodę zagotujemy z koncentratem (aby było szybciej, możemy samą wodę podgrzać w czajniku bezprzewodowym i następnie przelać ją do garka).

W tym czasie przecinamy bułki na pół i podpiekamy je chwilę w tosterze (możemy uprzednio posmarować je odrobiną masła), a następnie smarujemy majonezem.

Układamy plasterki ogórka, doprawiamy odrobiną soli ziołowej.

Łososia kroimy w paski lub zostawiamy w całości i układamy na ogórku.

Do gorącej wody z barszczykiem dodajemy ocet. Gotujemy na wolnym ogniu i dodajemy pojedynczo jajka. Każde z nich gotujemy około 2 minut.

Jajka układamy na łososiu, przybieramy sporą porcją kiełków i podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 16.06.2014 20:50
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak