Różowa wuzetka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    3 szklanka
  • kakao

    4 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • jajka

    5 sztuk
  • margaryna

    1 sztuk
  • cukier kryształ

    1 szklanka
  • mleko

    1,5 szklanka
  • śmietanka kremowa

    3 opakowanie
  • cukier puder

    4 łyżka
  • polewa czekoladowa

    1 opakowanie
  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać ze sobą następujące składniki: margarynę z temperatury pokojowej, cukier, sparzone jajka wbić do składników, zmiksować składniki na jednolitą masę, do momentu kiedy cukier kryształ się zupełnie rozpuści, wsypać mąkę, kakao, sodę oczyszczoną. W dalszym ciągu miksować składniki. Na koniec wlać mleko. Dalej miksować. Ciasto wyłożyć do blaszki prostokątnej wyścielonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze około180 stopni C przez około 40 minut, piec do suchego patyczka. Wyjąć ciasto, przekroić na dwie równe części. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru i z rozpuszczoną galaretką wiśniową przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu- jednak w mniejszej ilości wody rozpuścić galaretkę. Przygotowaną masę wyłożyć na jeden biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Rozpuścić polewę czekoladową według przepisu podanego na opakowaniu, wyłożyć polewę na wierzch ciasta i równomiernie rozsmarować polewę. Na koniec posypać posypką kolorową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 16.02.2012 13:43
super, podoba mi się róż z brązem ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat