Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tilapia rózowa 1 szt
sól do smaku
miód 2 łyzeczki
Pieprz biały mielony Prymat
ocet balsamiczny
czosnek 1 ząbek
cebula czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa tilapia z duszoną czerwoną cebulą

Cebulę czerwona obieramy z łupiny i kroimy w piórka. Dusimy ją na 2 łyżkach wody. Kiedy lekko zmięknie dodajemy sól, pieprz, tymianek i wyciśnięty czosnek. Dusimy jeszcze chwilę. Jeżeli trzeba dodajemy jeszcze odrobinę wody. Następnie dodajemy miód mieszamy i przełamujemy smak octem balsamicznym - jeszcze chwilę dusimy. Rybę myjemy osuszamy doprawiamy solą i pieprzem pieczemy w piekarniku ok 20 min. Rybę podajemy z cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 20.06.2013 00:45
ciekawa ta cebulka
Olga_SK 14.04.2013 11:12
też jeszcze nie miałam okazji jeść tilapii - pora nadrobić zaległości :)
bogusia19 14.04.2013 11:11
bardzo dobra rybka
dodi 14.04.2013 10:34
bardzo fajnie wygląda
cukiereczek 14.04.2013 08:10
nie jadłam takiej ryby.A Twój przepis brzmi zachęcająco
bietka 14.04.2013 08:10
smaczna rybka :)
iwa643 14.04.2013 08:05
Dietetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak