Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa sałatka śledziowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 1/2 kg
jabłko winne 2 szt
ziemniaki ugotowane 5 szt/w łupinie
cebula 1 szt.
buraki ćwikłowe 2 szt./marynowane
sos tatarski 1 słoiczek
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa sałatka śledziowa

Wykonanie:
Śledzie pokroić w drobną kostkę – odstawić. Ziemniaki obrać z łupiny i pokroić w kostkę, tak samo cebulę, jabłka i buraczki ze słoiczka. Wymieszać wszystkie składniki razem ze śledziami, przyprawić do smaku i wymieszać z sosem tatarskim i natką pietruszki. Na Wigilię polecam dodać ugotowaną fasolę „Jaś”.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 22.11.2014 17:07
Uwielbiam sałatkę śledziową z buraczkiem, ale zdecydowanie wolę ją z majonezem, niż z sosem tatarskim.
gosia56 22.11.2014 16:35
pyszny śledzik;)
agnieszka214 22.11.2014 15:57
musze wypróbowac
Megg 22.11.2014 15:16
uwielbiam śledziki
IwonaDD 22.11.2014 13:37
pyszne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak