Różowa sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    1/2 kg
  • jabłko winne

    2 szt
  • ziemniaki ugotowane

    5 szt/w łupinie
  • cebula

    1 szt.
  • buraki ćwikłowe

    2 szt./marynowane
  • sos tatarski

    1 słoiczek
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Śledzie pokroić w drobną kostkę – odstawić. Ziemniaki obrać z łupiny i pokroić w kostkę, tak samo cebulę, jabłka i buraczki ze słoiczka. Wymieszać wszystkie składniki razem ze śledziami, przyprawić do smaku i wymieszać z sosem tatarskim i natką pietruszki. Na Wigilię polecam dodać ugotowaną fasolę „Jaś”.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BernadettaP 22.11.2014 17:07
Uwielbiam sałatkę śledziową z buraczkiem, ale zdecydowanie wolę ją z majonezem, niż z sosem tatarskim.
gosia56 22.11.2014 16:35
pyszny śledzik;)
agnieszka214 22.11.2014 15:57
musze wypróbowac
Megg 22.11.2014 15:16
uwielbiam śledziki
IwonaDD 22.11.2014 13:37
pyszne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat