RÓZNE CIASTECZKA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl
  • cukier

    1,5 szkl
  • jajka

    2 szt
  • cukier waniliowy

  • proszek do pieczenia

    1/2 opakowania
  • rum

    200 ml
  • wiórki kokosowe

    5 dkg
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę,cukry,jajka,proszek i rum wsypać do miski i zagnieść ciasto .Podzielić je na 4 części do pierwszej dodać wiórki,do drugiej dodać 1 łyżkę kakao, trzecią podzielić na pół i do jednej części dodać resztę kakao rozwałkować białą i ciemną część i razem złożyć i zwinąć jak roladę ,którą pociąć na plasterki , czwartą część zostawić bez dodatków uformować dowolne kształty i upiec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 22.03.2013 23:54
Jakie smakołyki, po co kupować jak można samemu zrobić
PaniMISIOWA 02.09.2011 09:00
mniam mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat