Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udziec z indyka
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
ziemniaki
0,5 kg -
marchewka
2 sztuki -
rozmaryn
kilka gałązek -
Musztarda francuska Prymat
2 łyżki -
musztarda
1 łyżka -
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
do smaku -
czosnek
4 ząbki
Sposób przygotowania
Cebulę umyć, obrać i pokroić w półplasterki.
Do rozłożonego indyka włożyć połowę cebuli, i 2 gałązki rozmarynu. Zawinąć mięso i związać sznurkiem.
Na wierzchu położyć resztę cebuli i gałązki rozmarynu.
Schować do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego, położyć obok obrane przekrojone na pół ziemniaki i obraną, pokrojoną w grube plastry marchewkę.
Piec w 180 stopniach, w zamkniętym naczyniu żaroodpornym ok 45 minut, potem przez 15 minut bez przykrycia
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się