Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozmarynowe gruszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 sztuki
miód 6 łyżek
rozmaryn 1 gałązka
sól do smaku 1 szczypta
przyprawa piri-piri 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rozmarynowe gruszki

Gruszki obrać tak by pozostały ogonki. Zalać w garnuszku wodą ( garnek o takiej szerokości by obok gruszek nie było za dużo luzu i takiej głębokości by woda mogła zakryć gruszki ) .Dodać miód , gałązkę rozmarynu , szczyptę przyprawy piri-piri lub chili i gotować ok.5-10 minut tak by gruszka zmiękła ale nie rozpadała się .
Wyjąć . Ostudzić . Podawać do pieczonego drobiu dekorując rozmarynem i płatkami chili .

Owocowe dodatki do mięs to coś dla mnie . Takie aromatyzowane rozmarynem gruszki są doskonałym dodatkiem do pieczonego drobiu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 08.10.2015 16:36
smakowite , sama słodycz
paulina2157 24.05.2013 20:17
z rozmarynem jeszcze nie próbowałam gruszek,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak