Rozmarynowe ciasteczka z czekoladą

Rozmarynowe ciasteczka z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

  • rozmaryn

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kruche ciasteczka z rozmarynem i gorzką czekoladą


- 200 gram mąki
- 2 łyżki zmielonego rozmarynu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 2 łyżki kakao
-120 gram masła
- 10 gram cukru waniliowego
- 70 gram cukru
- 2 gorzkie czekolady.


Masło ucieram z cukrami na gładka masę, następnie dodaje jajko i ponownie ucieram na gładką masę. Suche składniki mieszam ze sobą i dodaję do „mokrych”. Wyrabiam ciasto i gotowe. Gdyby kleiło się do rąk należy dodać ociupinę mąki.
Czekoladę kroimy na małe kawałeczki. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółka o średnicy około 7,5 cm. Na środek nakładamy trochę czekolady, sklejamy w kuleczkę, a następnie „rozpłaszczamy” dłonią, aby było płaskie. W ten sposób nie spali nam się czekolada, a w środku znajdziemy miłą niespodziankę. Pieczemy w 180 stopniach około 15 min

www.gastronmygo.blogspot.com

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 18.11.2012 19:50
ciekawy pomysł
Monika58 11.10.2012 14:47
smaczne
Monika58 11.10.2012 14:47
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat