Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z szynki w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wędzona ok. 14 plasterków
serek śmietankowy z czosnkiem 200 g
cebula 1/2 sztuki
ogórki konserwowe 2 sztuki
żółty ser 10 dkg
bazylia świeża 1 garść
majonez 2 czubate łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
rosół drobiowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z szynki w galarecie

Kroki postępowania

1
Serek przełożyć do miseczki. Dodać do niego starty na tarce o dużych oczkach ser, pokrojoną w kostkę cebulę i ogórki, posiekaną bazylię, majonez, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Rożki z szynki w galarecie foto
2
Po trochu przygotowanego nadzienia kłaść na każdy plasterek szynki.
Krok 2 - Rożki z szynki w galarecie foto
3
Zwijać je w rożki i układać na talerzu (można go najpierw wyłożyć liśćmi sałaty).
Krok 3 - Rożki z szynki w galarecie foto
4
Żelatynę namoczyć w zimnym rosole, następnie rozpuścić całość podgrzewając. Ostudzić.
Krok 4 - Rożki z szynki w galarecie foto
5
Jak zacznie tężeć, zalać rożki z szynki. (Można przed zalaniem dowolnie udekorować, np, marchewką gotowaną i natką pietruszki.) Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 5 - Rożki z szynki w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 03.07.2017 22:44
smaczne i ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak