Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z nutellą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
nutella 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jajko 1 szt
tłuszcz do formy 20 g
czekolada gorzka 30 g
cukier puder 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z nutellą

Ciasto francuskie wyjąć z opakowania i rozwinąć. Pokroić w trójkąty i nakładać na jednym boku u dołu nutellę .Zwijać ciasno zaczynając od podstawy od dołu .Na końcu posmarować rozkłóconym jajkiem. Po wierzchu posmarować jajkiem i posypać drobnymi kawałeczkami czekolady. Piec na złoty kolor w 200 stopniach 15 -20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 07.05.2016 19:55
prosty, szybki i smaczny deserek
Mama niejadka 07.05.2016 17:22
Pyszny deserek
sezamek 07.05.2016 17:09
w sam raz na raz
Madzai 07.05.2016 14:24
Słodkości mniam :)
benka 07.05.2016 13:09
Taki jeden bym skubnęła :)
Ewa Wojtaszko 07.05.2016 13:09
czekolada ,to jest to!
paula8 07.05.2016 12:36
Apetycznie wyglądają ;)
luna76 07.05.2016 10:52
rewelacja !!! :)
IZABELA29 07.05.2016 10:45
Apetyczne idealne do kawki
tobi1989 07.05.2016 09:29
Bardzo lubię :)
Małgorzata92 07.05.2016 08:29
Zjadłoby się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak