Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z mięsem i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso drobiowe z rosołu 200 g
pieczarki 200 g
ciasto francuskie 1 opakowanie
cebula biała 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z mięsem i pieczarkami

Cebulę pokroić w drobna kostkę podsmażyć na oleju.Mięso drobiowe z rosołu obrać z kości i pokroić w drobne kawałki,dodać do cebuli.Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach na patelnię z mięsem i cebulą.Wszystko smażyć aż pieczarki odparują wodę.Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem.Ciasto francuskie pokroić na kwadraty.Na kwadrat nałożyć farsz i złożyć w trójkąt dociskając brzegi widelcem.Wierzch można posmarować roztrzepanym jajkiem.Piec ok 15 minut na 200 C na złocisty kolor podawać z barszczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 12.01.2014 16:39
mniam mniam
IKrakowianka 12.01.2014 15:25
super na deser
goofy9 07.10.2013 22:38
świetne do barszczu
Dorota59 17.09.2013 08:55
znakomite do barszczyku
magdziorka6 11.06.2013 20:00
pyszne z barszczykiem czerwonym
JOANNA16 11.06.2013 14:44
mniam pycha
miki47 27.04.2013 19:57
bardzo apetyczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak