Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki, z marmoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
masło 50 dag
drożdże 10 dag
marmolada 1/2 kg
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
cukier 1 łyzka
cukier waniliowy 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki, z marmoladą

Mleko z cukrami lekko podgrzać, rozpuścić w nim drożdże, dodać do mąki wymieszanej z masłem. Ciasto wyrobić, owinąć w ściereczkę, zanurzyć na godzinę w zimnej wodzie aż wypłynie na wierzch.Ciasto rozwałkować, kroić na kwadraty. Na środek kłaść łyżeczkę marmolady, złożyć na trójkąt i zlepić brzegi. Ułożyć na przygotowanej blaszce i pozostawić do wyrośnięcia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.05.2012 21:44
uwielbiam
wojr63 24.04.2012 23:42
pyszne do herbaty
Iwusia 26.03.2012 22:21
smakowicie się zapowiadają
Edyta38 18.02.2011 07:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak