Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rożki z kwaszoną kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
Nadzienie:
wędzony boczek 5 dkg.
kminek Prymat 1 łyżeczka
koperek 1 pęczek
sól
cukier szczypta
jajko
kapusta kiszona 1/4 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: rożki z kwaszoną kapustą

jeżeli ciasto jest mrozone to rozmrozić,koperek opłukać i odłożyć kilka gałązek do dekoracji resztę posiekać,boczek pokroić w kosteczkę,wysmażyć na oliwie,dodać pokrojoną kapustę kwaszoną,kminek i posiekany koperek,przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru,przykryć i dusić ok.10min.oddzielić żółtko od białka,ciasto pociąć na 8 kwadratów,na środku każdego nałożyć porcję farszu,brzegi posmarować białkiem i składać na pół i mocno zlepić,docisnąć widelcem.wierzch posmarować rozkłóconym jajkiemukładać na blasze i piec ok.15-20min.w temp.200st.podawać z surówką w/g uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 10.01.2014 11:06
Lubię takie :-)
Ada-Gaba 16.09.2013 06:48
bardzo lubię wykorzystywać w kuchni ciasto francuskie
caralajna 17.11.2012 12:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak