Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z kurczakiem, warzywami i ricottą
Cebulę poszatkować. Pieczarki obrać i pokroi. Paprykę pokroić w kostkę.
Na łyżce oliwy zeszklić cebulę, dodać pieczarki i paprykę, lekko poddusić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i przełożyć do miski.
Pozostałą oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić kurczaka, przesmażyć 2 minuty na dużym ogniu, potem jeszcze koło 5 na średnim. Dodać usmażone warzywa i ser ricotta, doprawić ulubionymi przyprawami (ja dodałam po szczypcie tymianku i rozmarynu, biały pieprz, słodką paprykę i chili).
Ciasto francuskie podzielić na kwadraty (wedle upodobań), na każdym położyć trochę farszu i uformować rożki.
Piec w temp. ok 200 stopni przez 15-20 min.