Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
cebula biała 1 szt
pieczarki 400 g
kapusta kiszona 400 g
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać do cebuli.
Krok 1 - Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami foto
2
Gdy z pieczarek odparuje woda dodać posiekaną kiszoną kapustę oraz pieprz i majeranek.Wszystko smażyć ok 20 minut cały czas mieszając aby kapusta się nie przypaliła.Farsz przestudzić.
Krok 2 - Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami foto
3
Ciasto francuskie ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pokroić na kwadraty (z dwóch płatów będzie 12 kwadratów).Na każdy kwadrat wyłożyć farsz.Kwadrat ciasta złożyć na pół a brzegi skleić widelcem.
Krok 3 - Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami foto
4
Gotowe trójkąty posmarować roztrzepanym jajkiem.
Krok 4 - Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami foto
5
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 C i piec ok 15 minut na złoty kolor.Podawać np. z czerwonym barszczykiem.
Krok 5 - Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 20.03.2013 09:23
smaczne musi byc!
Monika58 18.03.2013 20:42
pyszne, nadzienie super
Janina 18.03.2013 20:31
bardzo fajny przepis
kriko 18.03.2013 18:03
lubie taki rozki
Luki 18.03.2013 17:52
super wynalazki
Krzysztof15 18.03.2013 17:43
super takich nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak