Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rożki z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
jabłka 2-3 szt
jajko
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: rożki z jabłkami

Kroki postępowania

1
jabłka obieramy i kroimy w kostkę dodajemy trochę cukru i cynamonu do smaku, a jajko wbijamy do oddzielnej miseczki i memłamy
Krok 1 - rożki z jabłkami foto
2
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty
Krok 2 - rożki z jabłkami foto
3
Następnie każdy kawałek ciasta smarujemy jajkiem
Krok 3 - rożki z jabłkami foto
4
Na tym układamy jabłka. Następnie formujemy ciasto w w kształt pierożka
Krok 4 - rożki z jabłkami foto
5
następnie wierzch pierożka również smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 min 180 stopni.
Krok 5 - rożki z jabłkami foto
6
Jak przestygną sypiemy cukrem pudrem
Krok 6 - rożki z jabłkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.02.2015 15:56
super rożki,pyszne
Motorek 09.11.2014 10:13
bardzo dobre
Ela15 10.10.2014 16:06
bardzo je lubię
Jagódka77 03.10.2014 19:49
przepyszne rożki
Bernadeta1 21.08.2014 10:50
lubię takie
gibli 17.08.2014 11:13
bardzo dobre)
AnnieB 10.08.2014 11:26
ciasto francuskie *.* kocham pod każdą postacią
ice cubes 10.08.2014 10:51
z chęcią by się zjadło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak