rożki z ciasta francuskiego z jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • jabłka

    4
  • cynamon

    1 łyżka
  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • jajko

    1
  • woda

    4-5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Do garnuszka dodać jabłka, cukier oraz cynamon. Całość wymieszać, następnie zalać kilkoma łyżkami wody. Całość gotować aż jabłka będą miękkie. Następnie ostudzić.
Ciasto francuskie podzielić na kwadraciki, następnie na środek każdego kwadracika nałożyć farsz i zlepić na kształt pieroga. Kłaść rożki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane rożki posmarować rozbełtanym jajkiem i piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni ok.12 minut (w zależności od piekarnika)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aniagdz 30.03.2014 11:19
łatwe, szybkie i bardzo smaczne:) Dobra przekąska :)
Agata3 30.03.2014 09:59
idealne :)
Wiktoria29 30.03.2014 09:19
wyglądają super, świetnie sie sprawdzają jako ciastko kryzysowe przy niezapowiedzianych wizytach
Ania84 29.03.2014 21:22
bardzo smakowite kąski tu widzę :)
AZgotuj 29.03.2014 21:16
Ślicznie wyglądają, pięknie wypieczone:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat