Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rożki z ciasta francuskiego z jabłkiem

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 4
cynamon 1 łyżka
cukier brązowy 2 łyżki
jajko 1
woda 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: rożki z ciasta francuskiego z jabłkiem

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Do garnuszka dodać jabłka, cukier oraz cynamon. Całość wymieszać, następnie zalać kilkoma łyżkami wody. Całość gotować aż jabłka będą miękkie. Następnie ostudzić.
Ciasto francuskie podzielić na kwadraciki, następnie na środek każdego kwadracika nałożyć farsz i zlepić na kształt pieroga. Kłaść rożki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane rożki posmarować rozbełtanym jajkiem i piec w rozgrzanym piekarniku 180 stopni ok.12 minut (w zależności od piekarnika)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 30.03.2014 11:19
łatwe, szybkie i bardzo smaczne:) Dobra przekąska :)
Agata3 30.03.2014 09:59
idealne :)
Wiktoria29 30.03.2014 09:19
wyglądają super, świetnie sie sprawdzają jako ciastko kryzysowe przy niezapowiedzianych wizytach
Ania84 29.03.2014 21:22
bardzo smakowite kąski tu widzę :)
AZgotuj 29.03.2014 21:16
Ślicznie wyglądają, pięknie wypieczone:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak