Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rożki z ciasta francuskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 g
jajko 1 sztuka
twarożek 200 g
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 torebka
owoce 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: rożki z ciasta francuskiego

Owoce odsączyć i pokroić w małą kostkę. Twarożek włożyć do miseczki, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodac drono pokrojone owoce.
Rozwałkować ciasto francuskie i wyciąć nożem kwadraty o boku 15 cm. Brzegi ciasta posmarować wodą, połżyć na każym kwadracie po łyżce nadzienia, złożycje ukośnie i posmarowac rozstrzepanym jajkiem.
Piec w temp 180 stopni ok. 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak