Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z budyniem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 op
mleko 400 ml
cukier 3 łyżki
cukier puder do posypania
ciasto francuskie 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z budyniem

Ugotować budyń i wystudzić.
Ciasto podzielić na kwadraty (takie o dł. 6 cm),na każdy nałożyć po łyżeczce budyniu,ciasto złożyć tak aby powstał trójkąt,pozlepiać rogi i piec ok. 20 minut w temp.180 stopni. Ostudzone rożki posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 11.10.2013 21:27
Smaczne i szybko się robią:)
mufinka79 11.10.2013 21:03
Proste i smaczne ciacha :)
marinia 11.10.2013 20:56
idealne do kawusi
Megg 11.10.2013 20:42
uwielbiam ciasto francuskie więc to rożki dla mnie :-)
ana1 11.10.2013 20:40
bardzo fajne
dodi 11.10.2013 20:37
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak