Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki waflowe z mięsem mielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
marchewka 1 szt
foremki waflowe
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
jajko 2 szt
olej
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
natka pietruszki
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki waflowe z mięsem mielonym

Cebulę pokroić, zeszklić na maśle. Do cebuli dodać marchewkę startą na średnich oczkach. Chwilę smażyć.Mięso mielone przełożyć do miski, dodać usmażoną cebulę z marchewką, śmietanę, pietruszkę, bułkę tartą i przyprawy. Całość wymieszać.Masą nadziewamy rożki waflowe.Panierować najpierw w jajkach wymieszanych z mąką a później w bułce tartej.Smażyć na małym ogniu na złoty kolor.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 07.11.2014 08:01
ale świetny pomysł:-) pomyślałam o tym samym co Anetka (MałaMi)
Kasiaaaaa 06.11.2014 22:47
Smażymy na malym ogniu, mieso bedzie dobre (dla pewnosci mozna zapiec w piekarniku w foli), wafelek w trakcie smazenia mieknie :-)
Kuchenka 06.11.2014 21:35
pomysłowe, ale ciekawa jestem smaku
agnieszka214 06.11.2014 18:48
ciekawy pomysł
MałaMi89 06.11.2014 18:02
Jednak zastanawiam się, czy mięso w środku będzie dobrze upieczone?
MałaMi89 06.11.2014 18:00
Super pomysł na oryginalne podanie :)
Stenka 06.11.2014 17:45
ciekawe podanie
Grazyna0211 06.11.2014 14:50
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak