Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki migdałowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
mąka pszenna 30 dkg
cukier puder 10 dkg
migdały 10 dkg
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki migdałowe

Migdały mielimy mogą być też orzechy mielone.
Do miski dajemy miękkie masło,wbijamy jajko,dodajemy cukry, mąkę migdały wyrabiamy ciasto ręką.
Z ciasta formujemy małe rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia .Pieczemy 150 st termoobieg około 20 minut.

POLECAM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2014 22:14
Fajne ciastka.
Róża1 17.09.2014 10:51
moje najlepsze ciasteczka :-)
kloruś 13.09.2014 14:02
takie słodkości to coś dla mnie :)
Seba 13.09.2014 13:39
super rogaliki
gosia56 13.09.2014 09:10
Pyszne i kruche ciasteczka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak