Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki francuskie z powidłami i dodatkiem jabłka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
powidła
jabłko 1
jajko 1
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki francuskie z powidłami i dodatkiem jabłka

Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy z niego średniej wielkości kwadraty. Jabłko obieramy i kroimy na drobną kostkę. Następnie na każdym wyciętym kwadracie nakładamy po łyżeczce powideł i trochę pokrojonych jabłek. Ciastka składamy po przekątnej na trójkąty. Brzegi ciastek ugniatamy widelcem,aby się nie otwarły. Piekarnik nastawiamy na 220*C i wkładamy rożki na blasze wyłożonej papierem. Roztrzepujemy jajko i smarujemy nim każdy rożek. Pieczemy 10-15 minut na złoty kolor. Gotowe i ostudzone posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 04.12.2014 06:22
bardzo smaczne
Bernadeta1 03.12.2014 20:35
robię takie, bardzo smaczne
Barbara13 03.12.2014 19:31
szybkie i smaczne :)
IwonaDD 03.12.2014 18:36
prosty i pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak