Różki

Różki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • jajko

    1 szt
  • suchy mak

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Różki

Cisto pociąć na kwadraty. Rozkłócić jajko i posmarować wszystkie przecięte brzegi. Na każdym kwadracie ułożyć łyżeczkę konfitur, złożyć przeciwległe rogi, lekko docisnąć. Posmarować jajkiem, posypać makiem. Piec 10 minut w temp. 220*C, zmniejszyć do 180*C i piec jeszcze 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

zawadka 06.05.2011 11:38
rewelacyjne
Małgorzata72 28.04.2011 09:13
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat