ROZGRZEWAJĄCY ROSÓŁ A LA CHINA.

ROZGRZEWAJĄCY ROSÓŁ A LA CHINA.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół tradycyjny lub z kostek

    2-3 l.
  • ryż

    1-2 saszetki
  • marchewka

    1-2 szt.
  • kapusta pekińska

    2-3 liście
  • natka pietruszki

    do smaku
  • Szczypiorek cienki

    do smaku
  • por

    1/3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować rosół tradycyjnie na kurczaku, z dużą ilością marchwi, korzenia pietruszki, podpaloną cebulą, pieprzem i kucharkiem.Lub użyć bulionu z kostek, łącząc drobiowe z warzywnymi.
Ugotować ryż.
Chleb pokroić w kostkę, rozgrzać olej, wrzucić do niego kilka ząbków - plastrów czosnku, gdy odda aromat, wyjąć.Włożyć kostki chleba i zrumienić.
Warzywa umyć, obrać.Surowe drobniutko pokroić w słupki, kostkę, półkrążki.Szczypior i natkę posiekać.
Do miseczki włożyć porcję ryżu, zalać gorącym rosołem, posypać pokrojonym warzywami i gorącymi grzankami oraz natką i szczypiorem.
Smacznego;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 19.05.2011 10:53
super
Jolanta40 24.03.2011 11:19
pomysłowe
IZABELA29 24.12.2010 12:20
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat