Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewający krupnik

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia 3 l
kość wieprzowa 1 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
kasza jęczmienna 3/4 szkl
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewający krupnik

Kość wieprzowa dać do baniaka, zalać wodą, dodać marchewkę i pietruszkę pokrojoną w kostkę i troszeczkę posolić. Gotować aż mięso będzie miękkie. Jak mięso będzie ugotowane, to go wyjąć i wrzucić kasze jęczmienną i gotować, aż będzie miękka. Mięso z kości oskubać i jak kasza już się ugotuje, to mięso wrzucić do krupniku. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą Kucharek w płynie. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 05.08.2013 10:12
lubię taką zupkę
fotoviderek 23.07.2013 12:34
Pyszna zupka :)
Anna133 02.12.2012 11:36
bardzo rzadko gotuję zupy
SmakolykiJoanny 27.11.2012 21:00
Zupa za czasów mojej babci pyszotka :)
Mariposas 27.11.2012 19:37
zupka akurat na zimne wieczory
Miki 27.11.2012 18:57
mniam
Marcin Vw1 27.11.2012 18:57
i ja lubie krupniczek, szczególnie jak jest duża ilość kaszy :)
Adam/ZUB3R 27.11.2012 18:50
lubię krupnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak