Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewający krem z imbirem i mlekiem kokosowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 0,5 l
marchew 1 szt
pietruszka 0,5 szt
seler korzeniowy 0,25 szt
czosnek 1 ząbek
dynia 40 dag
imbir starty 1 łyżeczka
mleko kokosowe 1 szkl
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szt
sól 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewający krem z imbirem i mlekiem kokosowym

Do gotującego bulionu dodajemy pokrojone w kawałki warzywa, gotujemy je do miękkości. Gdy warzywa już się ugotują, blenderem miksujemy do momentu aż nasza zupa stanie się jedwabiście kremowa. Następnie dodajemy imbir i dalej gotujemy ok 3 min. Na koniec wlewamy mleko kokosowe, doprawić solą i pieprzem cayenne wg własnych upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 03.01.2013 14:48
niesamowite połączenie smaków
EmciaPichci 21.12.2012 08:54
mniam, na mrozy w sam raz :)
Bernadeta1 16.12.2012 01:39
ciekawe smaki
Lemon 14.12.2012 13:56
superowa
Konczi 14.12.2012 13:10
również skosztowałabym z przyjemnością
Ola1984 14.12.2012 13:01
Lubię pikantny krem z dyni, to jeden ze smaków jesieni :)
Mysiunia 14.12.2012 12:05
Mnie również czasem jest się ciężko przekonać do nowości :) Sama bym chyba nie ugotowała takiej zupy, ale chętnie bym ją skosztowała :) Podoba mi się ten oryginalny przepis:)
Klausia 14.12.2012 11:48
Chętnie bym spróbowała, ale chyba tylko sama bo mój Mąż nie lubi takich "nowości" :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak