Rozgrzewający gulasz z fasolą

Rozgrzewający gulasz z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    1 kg
  • fasola Jaś

    15 dag
  • cebula

    1 szt
  • papryka

    2 szt
  • papryczka chili

    0,5 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
  • ziemniaki

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2-3 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    6-7 szt
  • koncentrat pomidorowy

    3-4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • sos sojowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto
Fasolę zamoczyć na noc, następnie ugotować w świeżej wodzie.
Krok 2 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto
Umyte mięso pokroić w kostkę, zrumienić na łyżce oleju.
Krok 3 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto
Podlać 2 szklankami wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, szczyptę soli i pieprzu. Gotować pod przykryciem około 60 minut.
Krok 4 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto
Na pozostałym oleju podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować na pół miękko.
Krok 5 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto
10 minut przed końcem gotowania do mięsa dodać paprykę z cebulą, papryczkę chili, ziemniaki i koncentrat pomidorowy, gotować bez przykrycia do miękkości.
Krok 6 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto
Do miękkiego mięsa z warzywami wsypać osączoną fasolę, dodać mieloną paprykę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, zagotować.
IKrakowianka
Gulasz z fasolą i ziemniakami to wyśmienite danie, które można wcześniej przygotować a przed podaniem podgrzać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 06.12.2016 18:39
pysznosci mniam
pestka 06.12.2016 17:01
smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat