Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewający gulasz z fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
fasola Jaś 15 dag
cebula 1 szt
papryka 2 szt
papryczka chili 0,5 szt
czosnek 2 ząbki
papryka mielona 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
ziemniaki 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6-7 szt
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku

Porada

Gulasz z fasolą i ziemniakami to wyśmienite danie, które można wcześniej przygotować a przed podaniem podgrzać.

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewający gulasz z fasolą

Kroki postępowania

1
Fasolę zamoczyć na noc, następnie ugotować w świeżej wodzie.
Krok 1 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto
2
Umyte mięso pokroić w kostkę, zrumienić na łyżce oleju.
Krok 2 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto
3
Podlać 2 szklankami wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, szczyptę soli i pieprzu. Gotować pod przykryciem około 60 minut.
Krok 3 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto
4
Na pozostałym oleju podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować na pół miękko.
Krok 4 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto
5
10 minut przed końcem gotowania do mięsa dodać paprykę z cebulą, papryczkę chili, ziemniaki i koncentrat pomidorowy, gotować bez przykrycia do miękkości.
Krok 5 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto
6
Do miękkiego mięsa z warzywami wsypać osączoną fasolę, dodać mieloną paprykę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, zagotować.
Krok 6 - Rozgrzewający gulasz z fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 06.12.2016 18:39
pysznosci mniam
pestka 06.12.2016 17:01
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak