Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewające, kruche ciasteczka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 250 g
cukier 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
miód 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
czekolada gorzka 1 opakowanie
czekolada mleczna 1 opakowanie
bakalie do smaku
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewające, kruche ciasteczka

Margarynę ucieramy z cukrem na puch, pod koniec dodajemy jajko i ciągle miksujemy. Dodajemy przyprawy, miód oraz przesianą mąkę. Ciasto zagniatamy razem, a następnie schładzamy ok 30min. Po tym czasie ciasto musimy rozwałkować i za pomocą foremek wycinać kształt ciasteczek. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 12 min. w temp. 180'C. Po tym czasie pozostawiamy do przestygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie dekorujemy ciasteczka. Moje ciasteczka posypałam orzechami włoskimi mielonymi, wiórkami kokosowymi, kolorową posypka, jadalnymi perełkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.02.2014 21:11
Super ciacha.
Kuchenka 16.02.2014 23:47
super są!!!
probofka 16.02.2014 16:09
mmmm apetyczne
olkaaa 16.02.2014 11:41
ładnie wyglądają
Megg 16.02.2014 10:05
bardzo smakowite ciasteczka
V_kuchareczka 16.02.2014 09:57
rewelacyjne ciasteczka
iwi 16.02.2014 08:54
Pyszne ciasteczka
patryska76 16.02.2014 08:52
Pyszne i piękne ciasteczka ;-)
Czyki 16.02.2014 08:45
Do kawusi w sam raz:):)
Konczi 16.02.2014 08:16
super ciasteczka, porywam dwa :) jedno dla mnie drugie ... na później też dla mnie ;)
adelajda 16.02.2014 07:49
super ciasteczka :)
jasiek 16.02.2014 00:59
miłosna kuchnia
Milka100 15.02.2014 23:14
smaczne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak