Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rozgrzewające kakao z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szklanki
kakao 2 łyżki
rum 2 łyżki
cukier wanilinowy 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: rozgrzewające kakao z rumem

Do szerokiego rondelka wlewamy cztery szklanki zimnego mleka. Czekamy aż się zagotuje ( podniesie się z pianą). Odstawiamy z palnika. Dosypujemy następnie dwie łyżki kakao w proszku dla dzieci ( pandicao) mieszamy. Dodajemy znowu dwie łyżki rumu oraz trzy łyżeczki cukru waniliowego . Nastawiamy znów na palnik .Podgrzewamy 2 minutki ciągle mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 02.08.2012 22:20
ciekawe przepis, nie robiłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak