Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca zupa z porem i makaronem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 200 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
por (biała część) 2 duże
imbir 3 cm
masło klarowane 1 łyżeczka
bulion warzywny 1,2 l
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca zupa z porem i makaronem

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.

Warzywa obieramy i myjemy.

Marchew kroimy w półplasterki.

Seler i pietruszkę kroimy w kostkę.

Imbir kroimy w słupki.

Por kroimy w piórka.

W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy warzywa i podsmażamy przez kilka minut. Następnie zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak