Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewąjaca zupa z czerwonej kapusty

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
por
pomidory 3
cukinia
bulion warzywny 1 l.
masło
sól
pieprz
kapusta czerwona 1\2

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewąjaca zupa z czerwonej kapusty

Kapustę czerwoną poszatkować a z kapusty włoskiej tylko parę liści , cebulę posiekać a cukinie pokroić w dużą kostkę , rozgrzać masło w rondelku wlać jeszcze trochę oliwy i podsmażyć cebulę i pora , następnie po paru minutach dorzucamy kapustę czerwoną i włoską , mieszamy cały czas , możemy dodać listka laurowego , jeszcze tylko cukinię i wlać bulion gotować przez godzinę , w między czasie pomidory sparzyć i obrać pokroić na ósemki i dodać do zupy , fasolę odsączyć przepłukać i też dodać do zupy, jeszcze tylko na koniec doprawić sola pieprzem do smaku i gotowa zupę możemy zapodać z grzanką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.02.2013 09:22
fajna
kasiaw 26.12.2011 11:55
smaczne
suzana 19.10.2011 10:25
super zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak